Undgå Legionella

Vidste du, at der gennem årene opbygger sig en masse skidt og snavs inde i dine vandinstallationer?
​En af de bakterier, der trives specielt godt i beskidte vandrør, er Legionella-bakterien.

​Hvad er Legionella?

Legionella er en bakterie, der især trives i varmt brugsvand mellem 20 og 45 grader. Legionellabakterierne kan forårsage 2 sygdomme – en influenza lignende sygdom, som hurtigt går over og så den mere alvorlige Legionærsyge, hvor bakterierne kan forårsage lungebetændelse med dødelig udgang.

Læs mere på Statens Seruminstitut

Hvordan smitter Legionella?

Man bliver smittet med Legionella ved indånding af fint forstøvet vand mellem 20 og 45 grader som er inficeret med bakterien. Dette sker oftest ved brusebadning, men også spabade, vildmarksbade, højtryksrensning, havevanding – altså steder hvor man nemt kommer til indånder forstøvet vand, kan forårsag smitte.

Langt de fleste bliver smittet i eget hjem og sidste år havde vi det højeste antal smittede med Legionærsyge i Danmark i nyere tid. 278 tilfælde og af disse døde 39 patienter inden for 30 dage. I år ser vi specielt flere tilfælde på Fyn, men også Østdanmark og Nordsjælland er ramt af den usynlige Legionella bakterie.

Legionella opstår i dine vandrør

Med tiden vil der ophobe sig en masse skidt som fx kalk, okker, rust mm i dine vandrør og vandinstallationer, som er med til at danne perfekt grobund for Legionella.

Gamle varmevekslere eller gennemløbs temperaturer på under 55 grader er også med til at gøre det nemt for Legionella at trives og vokse.

Undgå Legionella i dine vandrør

Hos Clean Pipe har vi mange års erfaring med rensning af vandrør, så du kan undgå at de farlige bakterier trives. Vi renser dine rør med miljøvenlige produkter som løsner gammelt skidt og som så føres ud af systemet gennem et filter.

En gammel metode er til bekæmpelse af Legionella er også at lade vandhanerne løbe med over 50gr. varmt vand i et stykke tid, inden vandet tages i brug.

Man skal dog være obs på at Legionella bakterien overlever fint i koldt vand og kan i kortere perioder overleve i op til 60gr. Uanset hvad, så er det vigtigt at dine vandrør er rene uden steder hvor Legionella kan gemme sig.

Beregn din pris på rensning af dine vandrør

Gode råd: ?

  • Hold dette rette tryk og flow i dine vandrør
  • Vandet i varmtvandsrørene holdes konstant over 55 grader.
  • Undgå at dine vandrør står ubrugte i længere periode
  • Undgå rørender med stillestående vand fx ved badekar, gæstetoilet
  • Rens filtret på din vandhane, brusehoved og slange ofte
  • Lad det kolde vand løbe

Vi kan nemt og billigt rense dine vandrør, så du minimerer levevilkårene for Legionella og trygt kan sende dine børn i bad og samtidig få rent drikkevand og højere vandtryk

Vi rådgiver gratis - kontakt os nu​

Firma

Clean Pipe

CVR: 11189105​

Adresse​

Fasanvej 26​

5672 Broby

Kontakt

Telefon: 60 16 61 70

E-mail: info@cleanpipe.dk